A Sikos Plasztikai Sebészet tagja

1113 Budapest, Edömér u. 6|Telefon/fax: (36-1) 209-2930|e-mail: info@sikos.hu
  • Hajbeültetés galléria
  • Hajbeültetés elégedett ügyfelek
  • Hajbeültetés 20 éves tapasztalat
  • Szakmai garancia

Mi történik hajátültetés alkalmával? Hogyan zajlik a hajbeültetés műtét a Sikos Klinikán? +36203733087  e-mail:info@sikos.hu

1) Felmérő-tervező szakasz

Hajbeültetés előtt, műtéti terület kijelölve
Hajbeültetés előtt, műtéti terület kijelölve
Hajbeültetés után, FUE módszer, 2000 graft átültetésével

Ebben a szakaszban mindent Önnel egyeztetve végzünk el, igényeit, kívánságait leginkább szem előtt tartva.

Először megállapítjuk, hogy alkalmas –e hajbeültetésre.  Ilyenkor több tényezőt veszünk figyelembe , többet között azt, hogy Ön rendelkezik-e az adóhelyen elegendő mennyiségű átültethető hajjal, illetve ez milyen mértékű pótlást tesz lehetővé a kopaszodás kiterjedéséhez képest. Fontos tényező még a kopaszodás foka az életkorhoz viszonyítva, műtétet mindig megfelelő időben és módon kell végeznünk. Van olyan helyzet, amikor nem érdemes hajbeültetést végezni vagy mi nem javasoljuk a hajbeültetést.

A fej hátsó- oldalsó részén lévő adóhely (innen ültetjük át a hajtüsző egységeket) állapotának részletes felmérését mikrokamerával végezzük, így állapítjuk meg a  hajsűrűséget illetve a hajszálak tulajdonságait.

Ezt követi a technikai tervezés. A páciens igényei és lehetőségei alapján megállapodunk az átültetésre kerülő hajmennyiségben. Ezt a Sikos Klinikán mindig a graftok ( hajtüsző egységek) számában adjuk meg, nem hajszál számban számolunk. Ennek oka, hogy a hajvételt és az átültetést is mindig graftok szerint végezzük, illetve graftok alkalmazásával lehet teljes hajnövekedést elérni. Az alkalmazott technikákról is ilyenkor hozunk döntést (FUE vagy FUT technika)

Az esztétikai tervezés a beültetés helyének, így pl. az új elülső hajvonalnak, vagy a fejtő különböző részeinek kijelölését jelenti. A különböző fejterületeken különböző irányban és dőlésszögben kell az új hajszálakat beültetni, melyet művészi alapossággal tervezünk meg. A maximálisan természetes hatás szempontjából ez a szakasz talán a legfontosabb.

A fentieken alapuló műtéti terv az egyik legfontosabb kulcs az Ön sikeres hajátültetéshez. A jó tervezéssel évtizedekre előre gondolkodunk és élethosszig tartó pozitív hatást érünk el.

2) A hajbeültetés folyamata

Mielőtt bemutatjuk, mi is történik a fejbőrén, néhány alapvető információ:

  • a beavatkozás lényegében fájdalommentes, csak kevés kellemetlenséggel járó helyi érzéstelenítéssel történik, és csak kb. 5 percet vesz igénybe. Így a műtét alatt nincs semmilyen fájdalom, és utána sem jellemző általában.
  • egy hajbeültetés műtét (1500-2500 graft esetén, 3000-5000 hajszál, mivel átlagosan egy hajtüsző egység 2 hajszálat tartalmaz.) átlagos időtartama klinikánkon kb. 5-7 óra, nagyobb hajmennyiség, kb. 2400-3000 graft (kb. 4800-6000 hajszál) 6-8 óra. Ennél nagyobb hajmennyiség átültetését két napra bontva javasoljuk elvégezni.
  • a hajbeültetés ambuláns kezelés, a beavatkozás után hazamehet,
  • a beültetés mikrosebészeti technikával, ultra-kifinomult műtéti eljárással zajlik (mikrokörkések, illetve egy speciális operációs szemüveg használatával). Klinikánkon speciális FUE gépi hajvételi technikát alkalmazunk, amivel igen gyors műtétet végzünk és biztos hatást érünk el,
  • az eredményes és természetes hajnövekedés érdekében nem hajszálakat, hanem ún. hajtüsző egységeket (graftokat) ültetünk át,
  • a legmagasabb szintű műtéti precizitást dr. Sikos Géza plasztikai sebész, a Sikos Klinika főorvosának 20 éves szakmai tapasztalata, illetve a professzionális műtéti asszisztencia garantálja.

A hajátültetés első szakasza: hajtüsző egységek kivétele az adóhelyről

A hajvételre két különböző módszer kínálkozik. Adóhely a fej hátsó-oldalsó részén még nagyobb kopaszodásnál is megmaradó hajas fejbőr területe. Az innen áltültetett hajszálak nem hullanak ki az élet folyamán.

A gyakoribb, ún. FUE (Follicular Unit Extraction) eljárásban a hajtüsző egységeket egyenként, ún. kihúzásos technikával nyerjük ki az adóhelyről, igen finom és éles 0.8- 0.9 mm átmérőjű körkések segítségével. A hajtüsző egység (másképpen, illetve a fejbőrből történt kiemelést követően: graft) tulajdonképpen egy picike szövethenger, amely 1-2 vagy 3-4  hajszálat, illetve a hozzájuk tartozó hajtüsző struktúrákat, illetve faggyúmirigyeket tartalmazza. Egy műtét esetén átlagosan 1.500-3000 ilyen egységet ( graftot), azaz körülbelül 3000-6000 hajszálat ültetünk át. A Sikos Klinikán a FUE hajvételt teljes biztonsággal  és rövid műtéti idő alatt az erre a célra legalkalmasabb speciális motorizált berendezésünkkel, ún. gépi hajbeültetéssel végezzük. A FUE hajvételi technikához a hajat lenyírjuk kb. 1 mm-re, mert nagyobb mennyiségű hajat csak így lehet kinyerni.

WAW FUE System

A Sikos Klinikán a teljes sikeresség érdekében a FUE hajbeültetés hajvételi szakaszában a graftok (hajtüsző egységek) körbevágását speciális gépi FUE eljárással végezzük, ehhez 2016 novemberétől Magyarországon először és egyedülállóan alkalmazzuk a "WAW FUE SYSTEM" berendezést és a hozzávaló "Hybrid Trumpet Punch" tűket.
WAW FUE Hajbeültetés videó

 FUT csíkvételi módszer
A hagyományos ún. csíkvételi (FUT -Follicular Unit Transplantation) eljárásban az adóhelyről egy hosszúkás fejbőrcsíkot távolítunk el. Ebből a szövetből nyerjük ki/vágjuk ki egyenként az átültetendő hajtüsző egységeket (graftokat) . A beavatkozás felületi, így a mélyebben  fekvő fontos ideg-érképleteket egyáltalán nem érinti. A csík szélessége 1-1.5 centiméteres, így a határoló fejbőrrészek könnyen összevarrhatók. A beavatkozás utáni puha, alig látható hegvonal semmilyen későbbi hatást nem jelent, a haj pedig tökéletesen elfedi.

A két módszer eredményességét tekintve teljesen egyenrangú egymással.

A hajátültetés második szakasza: hajtüsző egységek beültetése

A hajtüsző egységek kinyerése után rövid pihenőidő következik. Az eltávolítást követően és a beültetés előtt a hajtüsző egységeket (graftokat) speciálisan hűtött és nedves körülmények között tároljuk.

A befogadó területen elkészítjük a befogadó nyílásokat. Az esztétikai tervezés által meghatározott helyeken, a kívánt sűrűséggel, illetve megfelelő irányban és dőlésszögben képzett apró bemetszésekbe ültetjük be majd a hajtüsző egységeket (graftokat)

Ezután megkezdődik a graftok beültetése, a bennük található hajszálakkal együtt a hajhiányos területre.  Ezek ott tökéletesen megtapadnak, belólük később hajszálak nőnek amelyek a továbbiakban úgy viselkednek, mint az eredeti hajszálak.

A sikeres műtét titka nemcsak az, hogy nem puszta hajszálakat, hanem hajtüsző egységeket (graftokat) ültetünk át, hanem az is hogy ezek az ún. graftok sérülésmentesek legyenek.

3) Regenerálódási szakasz

Karnyújtásnyira a dús hajtól!

A hajátültetést követően Ön valóban már csak egy karnyújtásnyi kerül attól, hogy újra beletúrhasson dús hajába. A műtét utáni gyógyulási idő igen gyors. A beavatkozást követően egy turbánszerű fejkötést kap, amelyet másnap már el is távolíthat. Két héttel a műtét után már kedve szerint szaunázhat, sportolhat, akár úszhat is.

Az átültetett hajtüsző egységekben a hajszálak sörteszerű hosszúságúak. A műtét követően máris növekedésnek indulnak, azonban néhány hét után egy természetes folyamat részeként kihullhatnak. A bőrben maradó hajhagymák azonban gyorsan regenerálódnak és 3 hónap után indul be a hajnövekedés, amely már havi körülbelül 1 centiméteres hosszgyarapodást eredményez. A végső eredmény kb. 8-12 hónap után lesz látható.

További részletek a hajbeültetés műtétről itt találhatóak.

Gyakori kérdések

Tovább

Referenciáink

hajbeültetés előtt kép hajbeültetés után kép

Tovább

Akciós hajbeültetés árak !

Nagy kedvezmények!

FUE hajbeültetés 10%-os engedménnyel!
Hajszálanként most akár 135 Ft-tól !


hajbeültetés blog

Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookiek használatát a cookiekkal kapcsolatos irányelv értelmében. /hogyan-tortenik-a-hajbeultetes.html