A Sikos Plasztikai Sebészet tagja

1113 Budapest, Edömér u. 6|Telefon/fax: (36-1) 209-2930|e-mail: info@sikos.hu
  • Hajbeültetés galléria
  • Hajbeültetés elégedett ügyfelek
  • Hajbeültetés 20 éves tapasztalat
  • Szakmai garancia

Fontos tudnivalók hajbeültetésről

Sikos Hajbeültetés Klinika tel: +36203733087 e-mail: info@sikos.hu

Még részletesebb tájékoztatás található a hajbeültetés részleteiről a www.shklinika.hu oldalon !

Hogyan tudom meg, hogy alkalmas vagyok hajbeültetésre?

Klinikánkon a személyes konzultáció alkalmával őszinte és reális szakértői ajánlatot teszünk Önnek.  Személyre szabott, részletesen elmagyarázott és jól érthetően megindokolt korrekt ajánlatot teszünk Önnek állapotfelmérés után. A konzultáció alkalmával Ön elmondhatja kérdéseit a hajbeültetésről, ismertetheti kívánságait, elképzeléseit. Mi felmérjük az Ön adottságait, és ennek alapján tájékoztatjuk, hogy érdemes -e hajbeültetést végeztetnie, illetve javaslatot teszünk műtéti lehetőségekre.

Fájdalmas-e a hajátültetés?

A beavatkozás fájdalommentes, helyi érzéstelenítéssel történik. Csak az injekciók beadása jár kis kellemtelenséggel, de ez a teljes műtét időből csak 5-7 percet vesz igénybe. A műtét utáni regenerálódás alatt kisebb húzódás, viszkető érzés lehetséges, amely 2-3 hét alatt rendeződik.

Mennyi ideig tart a hajbeültetés? Miért jobb a rövid műtét?

Klinikánkon különösen rövid idő alatt végezzük hajbeültetés műtéteinket. Egy átlagos műtét körülbelül 6-7 óráig tart. Rövidebb műtét egyrészt kevesebb kellemetlenséggel jár az Ön számára, másrészt a kinyert graftok kevesebb időt töltenek a szervezeten kívül, így hamarabb kerülnek beültetésre, ezzel biztosítva a jó hajnövekedést.

Milyen hajbeültetés módszerek vannak?

A korszerű eljárások hajtüsző egységek (graftok) átültetésével történnek, elterjedt angol szakmai nevén Follicular Unit Transplantation, rövidítve "FUT".
A graftokat kinyerhetjük az adóhelyről csíkvételi (strip) technikával , vagy egyenkénti kihúzással (FUE- Follicular Unit Extraction). Minden más elnevezésű eljárás, különösen a FUE-ra vonatkoztatva csak nevében más, a műtét lényegi része mindig ugyanúgy történik. Az elnevezésektől függetlenül a technikai részletekben (pl. kézi vagy gépi kihúzás) lévő eltérések az alaptechnikát nem érintik. Manapság a FUE hajvételi technika a leggyakoribb és legelterjedtebben alkalmazott módszer. Ezek a módszerek eredményességüket tekintve egyformák. Tudjon meg többet az eltérő elnevezésekkel kapcsolatban itt...

Mi az a "legújabb speciális gépi FUE hajbeültetési eljárás" ?

A hajtüsző egységek fejbőrből történő kivágását az erre a célra kialakított gépi berendezéssel végezzük FUE hajvétel során. A 0.8-0.9 mm átmérőjű éles körkést a gép a megfelő beállításokkal stabilan forgatja, így a kimetszés gyorsan, biztosan és hatékonyan történhet. Ezzel a műtéti időt jelentősen rövidítjük, ami előnyös a paciensnek és a későbbi hajnövekedés szempontjából is. A kivitelezés ettől függetlenül teljes mértékben az operáló orvos ügyességén, tapasztalatán múlik.

Kell -e hajat nyírni FUE hajbeültetés előtt?

Általában igen, nagyobb mennyiségű haj kinyeréséhez (kb. 800-1000 graft, azaz  kb. 1500 hajszál felett)  az adóhelyen a fej hátsó-oldalsó részén a hajat teljesen lenyírjuk. Két -három napon belül itt a haj visszanő és már eltakarja a kis sebzéseket. Kisebb mennyiségek átültetésekor szóba jöhet részleges nyírás is.

Mi látható ott, ahonnan a haj el lesz távolítva?

Tekintve, hogy a haj eltávolítását gondos technikai és esztétikai tervezés előzi meg, így az eltávolítás területén ( a fej hátsó-oldalsó részén, az adóhelyen) a haj sűrűségének változása minimális, gyakorlatilag észrevehetetlen. FUE hajbeültetés eljárásban a mikrokörkésekkel készített pontszerű hegek még rövid hajban sem látszanak. Csíkvételi hajátültetésnél az adóhelyen csak egy puha, alig látható hegvonal marad vissza, amit a környező haj már 1-1.5 cm hosszban is teljesen eltakarja.

Mit kell tennie műtét után?

A műtét utáni regenerálódás rendkívül gyors: a védő kötés már másnap lekerül a fejéről, fejét megmoshatja. Fejápolás egyszerű, 5-7 nappal a műtét után már nincs nyoma a műtétnek. Két héttel a beavatkozás után Ön már futhat, úszhat, izzadhat.

Hogy fog kinézni az új haj?

Teljes mértékben úgy, mintha eredetileg is ott nőtt volna. A haj nem csak ugyanúgy nő, mint a környezetében található haj, de ugyanúgy nyírható, vagy éppen festhető.

Mennyi hajszálat kell vagy lehet átültetni?

Ez főleg az Ön igényeitől függ, illetve attól, milyen nagyságú terület szorul pótlásra. Egy átlagos műtét esetében körülbelül 1.500-3.000 hajtüsző egységet ültetünk át, amely kb. 3.000-6.000 szál hajat jelenthet.

Mi a minimális hajszálmennyiség, amit érdemes átültetni?

A hajhiány mértékétől függ erre a kérdésre a válasz. Kezdeti hiányok (hajvonal kiegészítés, „Miki egér” homlok) feltöltéséhez elég lehet 1200-1500 graft (2400-3000 hajszál). Ennél nagyobb kopaszodásnál már legalább 1800-2000 graft( kb.3600-4000 hajszál) lehet szükséges. Igen nagy kopaszságoknál pedig akár két műtéttel kb. 6000 graft (kétszer 5-6000, azaz 10-12.000 hajszál) átültetésére is szükség lehet. Ha valóban eredményes, esztétikailag szép végeredményre vágyik, nem elégedhet meg kis mennyiség (pl. 800-1000 hajszál) átültetésével, mert annak nincs kézzelfogható eredménye. Ilyen kis mennyiséget akkor alkalmazunk, ha nagyon kis terület, pl. heges hajhiány fedésére van szükség.

Megismételhető-e a beavatkozás?

Nagyobb hajhiányos terület esetén második vagy akár harmadik műtét elvégzésére is van mód, de ezt körülbelül 8 hónap várakozási idő előzi meg. Ilyenkor szükség van a fejbőr regenerálódására.

Nagyobb mértékű a kopaszodásom esetén is lehet segíteni?

A legtöbb kopaszodás általában ún. férfias típusú, öröklődő hajveszteség. Többnyire ezekben az esetekben is rendelkezésre áll a fej hátsó-oldalsó részén elegendő haj ahhoz, hogy sikeresen pótoljuk a fejtetőn hiányzó hajat. Természetesen, azt hogy milyen mértékben illetve hatással tudjuk a kopasz felületet befedni, az Ön igényei mellett meglévő hajának jellemzői (erőssége, mennyisége, színe) is nagyban befolyásolják, így minden esetben csak előzetes vizsgálattal dönthető el. Nagyobb hajhiány általában több műtéttel fedhető le.

Mekkora területet lehet lefedni beültetéssel?

Általában egy műtéttel kb. 100-120 cm2-nyi területen, vagy ennél kisebb területen dolgozunk. A korábbiakban említett 2000-2500 graft átültetését általában ekkora területre lehet optimális sűrűséggel beültetni. Ha ennél nagyobb területre ültetnénk be ezt a mennyiséget, akkor nagyon alacsony sűrűségű pótlást érnénk csak el.

Ritka haj esetében is segíthet a beültetés?

A Sikos Klinika nem csak kopaszodás, de erősebb ritkulás esetében is látványos eredményeket ígér, ha megfelelő adóhely áll rendelkezésre.

Melyik módszert válasszam?

Minden paciensek testre szabottan ajánljuk a neki leginkább hatékony eljárást.
A FUE hajvételi módszer bárkinek javasolt lehet, többnyire azok választják, akik eleve rövidebb hajat viselnek (gyakran éppen a kopaszodás miatt). Mivel ehhez a módszerhez le kell nyírni a hajat, ez mindig megfontolás tárgyát képezheti.
A FUT csíkvételi módszer főleg középkorú vagy idősebb, hosszabb hajviseletű pácienseknél, és általában nőknél indokolt. Ha egy második beültetés estén a túl feszes fejbőr miatt nincs már lehetőség újabb csíkvételre abban az esetben a FUE típusú eljárás még alkalmazható.

Nőknek is ugyanúgy lehet hajat beültetni?

A kopaszság, vagy az erősen megritkult haj a nőknek legalább annyira jelent problémát mint a férfiaknak. Szerencsére a beavatkozás mindkét nem esetében teljes eredményességgel végezhető. Akadályt az jelenthet, ha a ritkulás az ún. adóterületre is kiterjed.

Milyen tapasztalattal rendelkezik a Sikos Klinika?

Sikos Géza dr. a klinika vezetője több 20 éve foglalkozik professzionális szinten hajbeültetéssel. Több jelentős nemzetközi szervezet tagja, a korszerű hajtüsző egységekkel történő hajátültetési eljárások magyarországi bevezetője. Számtalan sikeres műtét, elégedett paciens tudja már, hogy érdemes a Sikos Klinikán operáltatnia magát.

Kinek nem javasoljuk a hajátültetést?

Azokban az esetekben, ahol a kopaszodás még zajlik, lefolyása nem ítélhető meg, azaz tipikusan túl fiatal életkorban, a hajbeültetést – átmenetileg - nem javasoljuk.
Ha az ún. adóhelyen nem áll rendelkezésre elegendő haj, illetve ehhez viszonyítva nagy a kopasz terület akkor nem javasolunk hajbeültetést, mert látható javulás nem várható.

Gyógyulás hajbeültetés után

A kicsiny és éles sebszélek gyógyulása gyors, így kb. 7-10 nappal FUE hajátültetés után már szinte nincs nyoma  a műtétnek. ( FUT csíkvételi műtétet  követően valamivel hosszabb gyógyulással kell számolni, ilyenkor kb. 10-14 napig lehet a paciensek megjelenése nem túl "szalonképes"). Az átültetésre kerülő hajszálak sörteszerű hosszúságúak, (1-2 mm), műtét után általában néhány hétig kicsit növekednek, utána kihullnak-kihullhatnak. Ez természetes folyamat, és nincs jelentősége a műtéti eredmény szempontjából. A hajhagymák a bőrben maradva regenerálódnak és kb. 2-3 három hónap után indul meg az új hajszál termelése, amely majd a pótlást adja. Innentől fogva havi kb. 1 cm-t nő és minden tulajdonságában megfelel az eredeti helyén nőttnek Ennek megfelelően kb. 8-10 hónap múlva már 4-6 cm hosszú lehet az új hajzat. Ezt ugyanúgy lehet mosni, festeni, vágni egyaránt, mint az eredetit. 
2 héttel a beavatkozás után már minden szokásos tevékenység, aktivitás űzhető. Lehet sportolni (izzadás nem probléma, csak a fejelés nem ajánlott) úszni, szaunázni. Napra lehet menni , csak intenzív hosszú napozás nem ajánlott 3 hónapig, addig sapkát érdemes viselni. Hajbeültetés után ritka a szövődmény, és az is enyhe fokú általában.

 Még részletesebb tájékoztatás található a hajbeültetés részleteiről a www.shklinika.hu oldalon !

Gyakori kérdések

Tovább

Referenciáink

hajbeültetés előtt kép hajbeültetés után kép

Tovább

Akciós hajbeültetés árak !

Nagy kedvezmények!

FUE hajbeültetés 10%-os engedménnyel!
Hajszálanként most akár 135 Ft-tól !


hajbeültetés blog

Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookiek használatát a cookiekkal kapcsolatos irányelv értelmében. /fontos-tudnivalok.html